top of page

Gerard Leijten

Gerard Leijten begon zijn mencarrière op 16-jarige leeftijd. Eerst met een enkelspan en later, na zijn studie Bouw technisch Bedrijfskunde aan de HTS in Tilburg, stapte hij over naar een tweespan.

Met diverse aanspanningen won hij een aantal nationale titels in de klasse 1-2-3.

In 1997 en 1998 werd Gerard kampioen bij de toenmalige NBVAP.

In 1999 maakte Gerard de overstap naar klasse 4, waarna vele successen volgden.


Gerard nam met succes deel aan vier Wereldkampioenschappen, waarbij Gerard een bronzen (Topolcianky 2013) en een zilveren medaille (Riesenbeck 2001) behaalde met het team, en natuurlijk met als hoogtepunt het behalen van de gouden teammedaille in 2011(Conty), waar hij individueel op de vijfde plaats eindigde.


In 2014 en 2015 nam Gerard deel aan vierspan wedstrijden, ook met verdienstelijke successen. Hierin heeft hij dus ook de nodige ervaring.


Door zijn jarenlange ervaring is Gerard inmiddels uitgegroeid tot een professionele internationale menner en trainer. Vanaf 2004 houdt Gerard zich bezig met trainen van menpaarden en het geven van instructie. Als trainer en coach van een groot aantal menners in binnen- en buitenland levert hij een grote bijdrage aan successen van zijn leerlingen. Hij lost niet alleen problemen bij paarden op en traint hen om ze op een hoger niveau te brengen, dat is slechts de helft van zijn vak.

De andere helft bestaat uit lesgeven en menners begeleiden in hun sport, alsook het geven van clinics en demonstraties. Veel menners vragen hem hen te coachen. Iemand die zijn sport serieus wil aanpakken, kan dat niet alleen. Je hebt iemand nodig die je zegt of je goed bezig bent of niet. Gerard rijdt al sinds zijn veertiende aangespannen en heeft inmiddels zoveel ervaring als trainer en als coach, dat hij je wel wat te vertellen heeft!

Valerie Deweer

Valerie Deweer is al evenzeer door de paardenmicrobe gebeten als Gerard.

Zij rijdt al te paard sinds ze zes jaar jong was en begon al heel vroeg aangespannen te rijden met een pony en een Fries.

Momenteel heeft Valerie een Friese paard en een warmbloedpaard die ze alle onder het zadel en aangespannen rijdt. Daarnaast heeft ze nog een kleine kudde van dertien Amerikaanse miniatuurpaardjes, waaronder een aantal ruinen en fokmerries. Ook die worden allemaal aangespannen in enkel-,twee- of vierspan.


Zelfs professioneel was Valerie vroeger met paarden bezig als lid van de bereden rijkswacht. Valerie rijdt al vele jaren regionale wedstrijden dressuur onder het zadel, meestal met haar Friese paarden. In 2016 nam ze voor het eerst deel aan een samengestelde menwedstrijd met één van haar Friese merries in enkelspan. Gerard was haar groom en haar coach en ze behaalden samen de overwinning. Een mooi begin.

Ook doet Valerie aan traditioneel mennen. In 2016 kwam ze voor het eerst uit op een traditiewedstrijd. Zij reed op de ITDM op de Manorhoeve met twee van haar Friezen in een tandem en behaalde daar een mooie derde plaats. Ondertussen staan er al een aantal nationale en internationale traditiewedstrijden op haar palmares, waarbij enkele mooie resultaten en overwinningen werden behaald.


Zij staat in voor het geven van dressuurlessen, ze bracht reeds vele leerlingen de liefde voor het paardrijden bij. Ze helpt Gerard ook met het beleren en trainen van de menpaarden. Het toiletteren van paarden is een passie van haar, vandaar dat zij ook regelmatig toilettagecursussen geeft.


Valerie en haar miniatuurpaardjes hebben ook een eigen website waarop u altijd welkom bent om een kijkje te nemen: www.mdrminiaturehorses.com 

Sint-Elooishof te Helkijn

Onze stal, Het Sint-Elooishof, bevindt zich in het Belgische Helkijn. Er is een vlotte verbinding met de E17 te Kortrijk.

We hebben daar een mooi historisch pand, wat we ingericht hebben naar al onze wensen om het praktisch en aangenaam te maken voor de menliefhebber en wedstrijdmenner.

Wij beschikken over een aantal stallen voor eigen paarden en nu ook een vernieuwd gedeelte voor training- en eigenaarspaarden. We hebben een kleine binnenbak van 20 op 30 meter, zodat er ook met slecht weer kan getraind worden.

Momenteel zijn de faciliteiten voor de menner in volle aanbouw.

Ook beschikken wij over een mooi dressuurveld van 60 op 100 meter en voorzien wij ook enkele hindernissen en een vaardigheidsparcours.

Parking voor vrachtwagens is aanwezig. 

bottom of page